Elsor Oy – Tuotteet ja Palvelut

LED-valojen ominaisuudet antavat niille hyvin erilaisia käyttömahdollisuuksia. Elsor Oy on suunnitellut LED valaisin-komponentteja myös vaatetukseen – katso tarkemmin Historia-osiosta.

Usein Elsor Oy:n tuotteet suunnitellaan tilaustyönä asiakkaan tarpeisiin. Elsor Oy:n tuotteisiin kuuluu tällä hetkellä mm. äärivaloja lumiauroihin, kattovalaisimia ongelmajätevarastoihin, kattovalaisimia rekkojen rahtitilaan ja Ba 15 kannalla olevia LED-polttimoita esimerkiksi vetureihin.

Elsor Oy on myös tuottanut LED-valaisimia konenäkö-järjestelmiin muunmuassa suurille autotehtaille.

Mikä on LED?

”LED (engl. Light-Emitting Diode) eli hohtodiodi (ledi) on puolijohdekomponentti, joka synnyttää lähes monokromaattista valoa, kun siihen johdetaan sähkövirtaa. Lediä kutsutaan arkikielessä myös valodiodiksi, vaikka toisaalta nimitys tarkoittaa valolle herkkää diodia. Ledien valmistusmateriaali määrää komponentin lähettämän valon aallonpituuden, jota voidaan edelleen muokata ledin pintaan lisätyillä kalvoilla ja pinnoitteilla. Ledien valon aallonpituus on yleensä vain hyvin pienellä alalla. Valon väri tulee puolijohteen materiaalista.”

(Lähde Wikipedia)

Perinteiseen valaistukseen verrattuna LED on ominaisuuksiltaan lähes ylivoimainen. LED-valot ovat omaa luokkaansa kestävyytensä ja käyttöikänsä suhteen (ei helposti rikkoutuvaa lasikuorta eikä helposti tuhoutuvaa hehkulankaa). LED-valoissa myös energiankulutus on hyvin pientä.

LED-valot ovat kooltaan hyvin pieniä, syttyvät nopeasti, eivätkä kuumene.

Näiden selkeästi aikaisempia teknologioita parempien ominaisuuksiensa takia LED-valojen käyttö onkin yleistynyt, varsinkin teollisuudessa. LED-valot ovat usein ainoa taloudellinen ja toimiva vaihtoehto kun tarvitaan valaistusta vaativiin olosuhteisiin. Tänä päivänä LED-valaistusta käytetään muunmuassa:

  • Katuvaloissa
  • Suurissa videonäytöissä
  • Liikennevaloissa
  • Elektroniikassa ja leluissa
  • Televisioissa
  • Infrapunakäytössä
  • yms…

LED-valojen käyttö on erityisesti yleistynyt teollisuuden suosimassa konenäössä, jota käytetään erilaisten komponenttien valmistuksessa ja mittauksessa.

UV-pohjaiset valoratkaisut

Ultraviolettivalo-pohjaisten sovellutuksien hyödyntäminen kasvaa voimakkaasti – käyttökohteina esimerkiksi sterilointi, ilman ja veden puhdistus

Lisätietoja

Konenäköön liittyvät LED-valot

Valoratkaisujamme käytetään muunmuassa suurten autovalmistajien laaduntarkkailussa

Lisätietoja

LED-valojen suunnittelu

Elsor Oy:lla on pitkä kokemus LED-valaisimien suunnittelusta ja valmistamisesta. Yrityksen asiakaskuntaan kuuluu niin suomalaisia kuin kansainvälisiä, menestyviä teknologiayrityksiä.

Lisätietoja

Kiinnostuitko?

Toteutamme sinulle ja yrityksellesi toimivat LED-valoratkaisut

OTA YHTEYTTÄ